Műanyag tolóajtó

A tolóajtó legnagyobb előnye a térnyerésben és a gyártható méret nagyságában rejlik, hiszen a tolóajtó nyitásakor nem veszítünk hasznos lakóteret, és nagyobb átjárhatóságot is nyerhetünk, mint nyíló atjóknál. A tolóajtó beépítése elsősorban olyan lakásokban célszerű, ahol a helyiségek mérete és kialakítása miatt fontos a maximális helykihasználás és kertkapcsolat. A tolóajtók készülhetnek ablak kilinccsel és zárható formában is.

Műanyag emelő-tolóajtó fajták és méretek

A tolóajtó fajtája és mérete meghatározza annak külső megjelenését és hangulatát. Általában a tolóajtó fele fix, melyre rátolható a mozgó szárny, de vannak más megoldások is. Pl. két mozgatható szárnyú tolóajtó.

A bukó-tolóajtó leginkább ablakra hasonlít. Egyik oldala fix, melyre befelé húzás után tolható rá a mozgó szárny. A bukó-tolóajtó típust 240 cm szélességig ajánljuk egy szárnyú kivitelben, az ennél szélesebb ajtót kétszárnyúban lehet elkészíteni.

Műanyag tolóajtó termékeink

Az alábbiakban pár eddigi műanyag tolóajtó késztermékünket tekintheti meg, de igény szerint vállaljuk az itt bemutatottaktól eltérő tolóajtók elkészítését. A fentieknél nagyobb méretekben, ill. beltéri tolóajtókat fából készítünk.