Kiegészítők

A kiegészítőkkel teljesebbé, szebbé és használhatóbbá tehetjük nyílászáróit. Tekintse meg a Wymar BETABOARD párkányait és egyéb kiegészítőit!

A párkányok és könyöklők nem csak esztétikailag szükségesek, hanem megvédik a vízszintes felületeket a portól, és a nedvesség okozta károsodástól. Különböző szélességben belül műanyag, kívül műanyag, vagy színterezett alumínium, vagy tüzihorganyzott porszórással. Felületük ellenáll a sérüléseknek, nem vetemednek, könnyen tisztíthatóak, színtartóak. Szélességük 10 cm-től 5 cm-es raszterben válaszható.

Különböző osztások, díszítő elemek választására van lehetőség.

A valódi osztó borda 7-8 cm széles, merevíti és ketté osztja a túl nagy nyílászárókat, igy több kisebb üveg kerül a szerkezetbe.
Az álosztó keskenyebb a valódi osztónál, a szerepe csak a díszítés. Az üveg két oldalára van ragasztva, az üveglapok közötti duplex osztót takarja el. A duplex osztóra azért van szükség, hogy a ragasztott osztó hátulja, a ragasztó ne látsszon. Így azt a hatást kelti, mintha az üveg több darabból lenne.
Az üveg közti osztó a hőszigetelő üvegszerkezet belsejében van. 8-tól 26 mm szélességig választható. A 8 mm-e réz és fehér, a 18 és 26 mm széles fehér, barna színű és faerezetű lehet, de a nyers át is színtereztethető. Az üveg közti osztókból ívek is készíthetők.

A Wymar profilokhoz különböző díszítő elemek, üveglécek is tartoznak, mellyel műemlék jellegű szerkezetek is készíthetők.

A különböző szélességű takarólécekkel az elhelyezési hézagot lehet befedni, ha nem vakolnak rá. Pl. panel házakban.

A falburkoló elemekkel a régi kapcsolt gerébtokos ablakok kibontásakor a belső káva takarható el, így nincs szükség kőműves és festő beavatkozására.

A redőnyökkel nem csak az árnyékolás és a hőszigetelés a cél, hanem a biztonság is fokozható. A műanyag redőnyök esztétikusak és olcsóak, az alumínium redőnyök biztonságosabbak, stabilabbak, tartósabbak. Mindkét termék rolós szúnyoghálóval kombinálható.Vakolható tokos, műanyag tokos és külső, mini tokos kivitelben készülnek. Motorral és távirányítóval is felszerelhetőek.