Fa nyílászárók

A fa nyílászáró kínálatunkban található darabok kivétel nélkül mind minőségi, háromrétegű, 68x80 mm-es és 88 x 80 mm-es hossztoldott, minősített toldásmentes alapanyagból, számítógéppel vezérelt, CNC-s ablak-gyártósoron készülnek, CE minősítéssel rendelkeznek. A három és négy réteg a fa nyílászáró vetemedésének elkerülése miatt szükséges, a hossztoldás a csomók kiejtésére szolgál. A toldásmentes anyag esztétikusabb, de az ebből készült termékek drágábbak a toldottnál.

A fa nyílászáró készítéséhez használt fafajták

Fa nyílászáró

A fa nyílászáró minőségét, élettartamát és küllemét alapvetően meghatározza a készítéséhez használt fa fajtája, hiszen a faanyag tulajdonságai (keményfa, puhafa, gyanta tartalom, a fa színe, stb.) adják a fa nyílászáró elsődleges jellemzőit is. Épp ezért nagyon fontos olyan fafajtákat választani, amik tartósan, hosszú ideig alkalmasak a fa nyílászáró által elvárt funkciók teljesítésére.

Az alábbi fafajtákból dolgozunk:

Borovi fenyő: A luc fenyőnél masszívabb gyantás, sűrű szerkezetű, kevésbé nedvszívó, sárgás-vöröses színű, rajzos fa, külső és belső fa nyílászáró készítéséhez egyaránt ajánljuk. Hazánkban ez a legelterjedtebb fa nyílászáró alapanyag. Kapható toldott, vagy toldásmentes kivitelben is.

Meranti: Egyenletes időjárási körülmények között nő, emiatt nem vetemedik, nem gyantás, mutatós, az enyhén rózsaszíntől a sötét vörösig terjedő színű trópusi fa, minőségi külső és belső fa nyílászárókhoz ajánljuk.

Tölgy: Keményfa, nagyon tartós, minőségi termékekhez ajánlott, külső és belső fa nyílászáró és bútor készítéséhez egyaránt kitűnő.

TMT-Bükk: Ebből a speciálisan hőkezelt, gombásodásnak kifejezetten ellenálló alapanyagból nagyon tartós, bútorminőségű fa nyílászáró készíthető. Jelentősen kedvezőbb árú, mint a tölgy, ennek ellenére minőségi különbség nem vehető észre. A hőkezelés során dióbarna színűvé válik, mely egyedülálló esztétikai élményt nyújt. A TMT faanyagokból készült fa nyílászáró karbantartása is egyszerűbb, hiszen a felület utókezelését 2-3-szor ritkábban kell elvégezni, mint hagyományos alapanyagoknál.

Természetesen igény szerint egyéb fafajtákból is vállaljuk fa nyílászáró készítését.

Néhány érv a fa nyílászáró mellett:

Napjainkban ismét teret hódít a fa nyílászáró, a klasszikus stílus kedvelői mellett egyre többen választják otthonukba ezt a megoldást.- a fa nyílászáró gyártása kevés energiafelhasználást igényel.

  • a fa nyílászáró alapanyagát a folyamatosan újratermelt ipari erdőtelepek szolgáltatják
  • a fa nyílászárók öregedése megfelelő felületkezeléssel megelőzhető és megállítható
  • a fa nyílászáró esetleges sérüléseit lehet javítani, alkatrészei évtizedek múlva is cserélhetőek
  • a fa hőtágulása nagyon kicsi